LIVE TEXT | Război în Ucraina. Zelenski afirmă că Putin nu-și va atinge scopul. Atacuri cu rachete asupra mai multor locații energetice cheie ale Ucrainei

LIVE TEXT | Război în Ucraina. Zelenski afirmă că Putin nu-și va atinge scopul. Atacuri cu rachete asupra mai multor locații energetice cheie ale Ucrainei

Este a 266-a zi de la începutul războiului în Ucraina. Volodimir Zelenski a transmis că Putin nu-și va atinge scopul, acela de a distruge infrastructurile energetice de pe teritoriul ucrainean, chiar dacă a lansat doar marți peste 100 de atacuri asupra mai multor obiective.

FOTO Profimedia

UPDATE 06:00 ONU: Este esenţial să se evite escaladarea războiului din Ucraina

Secretarul general al ONU Antonio Guterres a afirmat marţi seară că este "absolut esenţial să se evite escaladarea războiului din Ucraina" şi s-a declarat foarte îngrijorat de informaţiile privind explozia unei rachete de fabricaţie rusă în Polonia, transmite miercuri AFP.

Într-un scurt comunicat transmis de de purtătorul său de cuvânt, Antonio Guterres a cerut o "anchetă aprofundată" asupra atacului care a ucis două persoane şi care ar putea marca o escaladare majoră a conflictului din Ucraina, cu implicarea unui membru NATO, potrivit Agerpres.

UPDATE 04:00 Peste 30 de obiective avariate, în urma atacului rusesc cu rachete

Potrivit unui bilanț provizoriu, transmis de Ministrul afacerilor interne ucrainean Denis Monastirski, în urma valului de rachete rusești și-a pierdut viața o persoană, cel puțin șase au fost rănite și peste 30 de obiective au fost avariate.

Până acum, am înregistrat un deces la Kiev și șase persoane rănite, dintre care trei în Capitală. Este însă prematur să știm numărul exact al răniților. Cred că vom avea informaţii mai precise mâine dimineaţă.

În jur de 30 de obiecte au fost avariate. Acestea sunt atât locuințe private, cât și obiective de infrastructură critică. Poliția lucrează peste tot, se efectuează inspecții la locul exploziilor, se colectează rămășițele de rachete”, a transmis Denis Monastirski.

UPDATE 00:00 Zelenski afirmă că Rusia nu-și va atinge scopul

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că Rusia nu va reuși să își atingă scopul, acela de distrugere a infrastructurilor energetice din Ucraina. Declarația liderului ucrainean a venit la scurt timp după atacul masiv lansat de ruși asupra ucrainenilor.

Ceea ce vrea duşmanul este clar. El nu îşi va atinge obiectivul. 85 de rachete au fost trase marţi de armata rusă, în principal asupra unor infrastructuri energetice”, a declarat Volodimir Zelenski.

7 milioane de locuințe rămase fără curent, după atacul rușilor

Aproape 7 milioane de locuințe au rămas fără curent în Ucraina în urma valului de rachete lansate de ruși pe parcursul zilei de marți. Acestea au vizat în special sursele de energie ale ucrainenilor. Cele mai mari întreruperi de curent au avut loc în regiunile Kiev, Vinnița, Volyn, Donețk, Dnipropetrovsk, Jytomyr, Kirovohrad, Liov, Poltava, Rivne, Sumî, Ternopil, Harkiv, Hmelnițki, Cherkasy, Chernavți și Chernihiv, relatează Libertatea .

566 de mineri blocați în subteran din cauza bombardamentelor de marți

Primarul orașului Krivi Rih, Oleksandr Vilkul, a declarat că peste 500 de mineri au rămas blocați în subteran din cauza bombardamentelor rusești, de marți. Operațiunea de salvare s-a încheiat cu succes și cei 566 de mineri au fost scoși din mine, după aproximativ 4 ore.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „Această funcție revine prin tradiție Statelor Unite” / Băsescu dezvăluie că nu România l-a propus pe Mircea Geoană la NATO!

5 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...